arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upenvelopefacebook-altfacebookfilterhamburgerinfoinstagrampackagephone-callpinterestplay-circlequotesearchsettingsshopping-carttiktoktruckuseryoutube
Slnečnicový olej

Slnečnicový olej

Slnečnicový olej je prírodný rastlinný olej získaný lisovaním semien slnečnice. Je významným zdrojom nenasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny linolovej, a vitamínu E, čo z neho robí cennú zložku výživových doplnkov. Používa sa najmä pre svoje antioxidačné vlastnosti a podporu zdravia ciev, pokožky a imunitného systému.

Slnečnicový olej je prírodný rastlinný olej získaný lisovaním semien slnečnice za studena. Obsahuje 70-80% nenasýtených mastných kyselín (kyselina linolová omega-6) a vitamín E (tocopherol) – silný antioxidant. Používa sa v doplnkoch pre zdravie srdca, ciev a pokožky.

Slnečnicový olej pomáha znižovať hladinu cholesterolu, čím prispieva k zdraviu srdca a ciev. (1) Vitamín E obsiahnutý v slnečnicovom oleji oleji chráni bunky pred poškodením voľnými radikálmi, podporuje regeneráciu pokožky a spomaľuje proces starnutia. (2) Je vhodný aj na podporu imunitného systému a napomáha pri zápalových procesoch.

  • Zníženie LDL cholesterolu o 10-15% (klinické štúdie)
  • Antioxidačná ochrana – 2x silnejšia ako vitamín C
  • Regenerácia pokožky – spomaľuje starnutie
  • Podpora imunity a protizápalové účinky

Vedci zdôrazňujú význam nenasýtených mastných kyselín zo slnečnicového oleja pre správnu funkciu organizmu, najmä pre zdravie srdca a nervového systému. Štúdie potvrdzujú protizápalové a antioxidačné účinky vitamínu E, ktorý pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom a podporuje obnovu tkanív. (3)

Slnečnicový olej je bežnou zložkou mnohých nutričných doplnkov NaturalSwiss. Využíva sa v produktoch zameraných na podporu kardiovaskulárneho zdravia, detoxikáciu organizmu a omladenie pokožky. Olej zlepšuje vstrebateľnosť ostatných aktívnych zložiek, vďaka čomu programy NaturalSwiss dosahujú vyššiu účinnosť.

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20849681/
  2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8874674/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36674630/