Vlákninový doplnok na podporu trávenia a uvoľnenie stolice. Čistiace vlákniny pomáhajú dôkladne prečistiť hrubé črevo od nahromadených nečistôt a zároveň prispievajú k prevencii tvorby nových usadenín.
Antiparazitárny prípravok, ktorý obsahuje starostlivo vybrané bylinky a rastliny známe svojimi antiparazitárnymi účinkami. Pomáha odstraňovať črevné parazity a ich vajíčka z hrubého čreva a iných častí tela.
Bylinný čaj na podporu činnosti čriev. Kombinácia 13 špeciálne vybraných rastlín. Podporuje normálnu funkciu čriev a pravidelné vyprázdňovanie. Neobsahuje kofeín.
Jedinečná kombinácia produktov pre komplexné čistenie čriev. Program na očistu čriev Clean Inside® sa skladá z troch produktov, ktoré sme vyvinuli špeciálne na najdôkladnejšie a najprirodzenejšie čistenie hrubého čreva.
Jedinečná kombinácia produktov pre komplexnú detoxikáciu. Program ToxiClean sme vyvinuli tak, aby pri súčasnom užívaní s programom Clean Inside ešte účinnejšie čistil a detoxikoval vnútorné orgány pre zdravý každodenný život.
Bylinný výživový doplnok na podporu detoxikácie a čistenia pečene. Pomáha telu zbaviť sa najnebezpečnejších ťažkých kovov počas detoxikácie krvi, pečene, obličiek a ďalších orgánov.
Kvalitné probiotikum s 50 miliardami živých kultúr a 15 starostlivo vybranými kmeňmi probiotík podporuje činnosť Vášho tráviaceho a imunitného systému.
Širokospektrálny komplex vitamínov a minerálnych látok. Dopĺňa spotrebované živiny vitamínmi a minerálmi, čím podporuje prirodzené detoxikačné procesy organizmu.
Výživový doplnok s vysokým obsahom účinných látok, ktorý poskytuje potravu pre prospešné baktérie nachádzajúce sa v hrubom čreve.
Kombinácia probiotík + prebiotík. Komplexný program na podporu črevnej mikroflóry pre zdravie tráviaceho systému. Denná dávka obsahuje 50 miliárd prospešných probiotických baktérií v 15 rôznych kmienoch, synergicky pôsobiacich s PrEbiotix Ultra, ktorý obsahuje 4 druhy prEbiotických účinných látok, z ktorých jedna je ResistAid®, ocenená viacerými inovačnými cenami.
Obsahuje tráviace enzýmy s vysokým obsahom účinných látok, ktoré pomáhajú predchádzať väčšine tráviacich problémov, ako sú nadúvanie, plynatosť, kŕče, pálenie záhy, pomalé trávenie, podráždenie alebo iné tráviace ťažkosti. Pri konzumácii počas jedla podporuje trávenie.
Jedna kapsula obsahuje 12,5 miliardy prospešných probiotických baktérií, ktoré podporujú zdravú mikroflóru hrubého čreva. Pomáhajú zmierňovať problémy so zápchou a podporujú pravidelnú činnosť tráviaceho traktu. Tým prispievajú k posilneniu imunitného systému a ochrane tráviaceho traktu.
Parasic Junior je antiparazitárny bylinný sirup určený pre deti. Je taký lahodný, že si ho deti budú samy pýtať! Predstavuje ideálne riešenie na to, ako deti zbaviť nepríjemných parazitov.
Bylinný prípravok na ochranu pečene
Prírodné riešenie proti žalúdočným vredom a refluxu. Urýchľuje hojenie vredov v tráviacom trakte. Podporuje regeneráciu črevnej sliznice.
Bylinná kapsula na ochranu a regeneráciu pečene
Bylinná čajová zmes na podporu zdravia pečene
Jedinečná kombinácia produktov pre komplexnú ochranu pečene. Kúra obsahuje celkovo 15 aktívnych látok, ktoré podporujú regeneráciu pečeňového tkaniva.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generácia probiotík pre ženy, ktoré obsahujú 7 druhov kmeňov a až 10 miliárd živých baktérií v jednej kapsule. Pomáhajú obnoviť rovnováhu črevnej a vaginálnej mikroflóry.
Swiss Probiotix HerCare® + D-manóza a brusnica – najnovšia generácia ženských probiotík. Prispieva k obnoveniu rovnováhy črevnej a vaginálnej mikroflóry. Vďaka synergickému pôsobeniu D-manózy a extraktu z brusníc zároveň pomáha znižovať výskyt infekcií močových ciest a podporuje ich prirodzenú čistotu.
Doprava zadarmo pri objednávke nad 40 €!
Medzisúčet: 17.90 €
Zobraziť košíkPokladňa
Publikované dňa 2022.07.14.
Tartalom
Kyselina L-askorbová patrí do skupiny organických kyselín s antioxidačnými vlastnosťami. Ide o kryštalickú látku vyskytujúcu sa vo forme bieleho alebo jemne žltého prášku, známu aj pod názvom vitamín C. (1) Pôvod názvoslovia vznikol spojením predpony „a-” a slova „scorbuticus”, pričom nedostatok tejto molekuly v ľudskom tele môže viesť k chorobe zvanej skorbut.
Kyselinu askorbovú možno zaradiť medzi deriváty cukru; je spojením γ-laktónu kyseliny 2-oxo-L-gulonovej a molekuly hydroxylovej skupiny v enol-usporiadaní. Zároveň je jedným z izomérov kyseliny askorbovej. Je ľahko rozpustná vo vode a vyznačuje sa vysokou biologickou dostupnosťou (2)
Skorbut, choroba zachytená už v XVI. storočí, je neduh spôsobený nedostatkom vitamínu C v potrave. Zároveň ide o jednu z najstarších chorôb spôsobených nedostatkom vitamínov. V období vojen a hladomoru napáchala táto nemoc značné škody predovšetkým u námorníkov. Nazývali ju aj „mor námorníkov”. Niektorí námorníci po čase dospeli k poznaniu, že jedálniček obohatený o ovocie pomáha predchádzať skorbutu.
Až v roku 1912 pri výskume realizovanom na morčatách vedci prišli na to, že chorobu skutočne spôsobuje nedostatok istej látky v organizme. Túto látku nazvali v roku 1920 vitamínom C. (3) Walter Haworth získal v roku 1937 Nobelovu cenu za chémiu za zásluhy presného vymedzenia štruktúry kyseliny askorbovej.
Kyselina L-askorbová je silný antioxidant, mimoriadne dôležitý pre zdravie. (4) Zohráva kľúčovú úlohu pri:
• Tvorbe kolagénu, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kože, kostí a spojivových tkanív • Posilnení imunitného systému a ochrane pred infekciami (5) • Absorpcii železa v trávicom trakte • Neutralizácii voľných radikálov a toxínov (6)
Kyselina L-askorbová sa nachádza tak v organizme živočíchov, ako aj rastlín. Obsah kyseliny askorbovej je v niektorých rastlinách mimoriadne vysoký. (7) Napríklad sto gramov šípok obsahuje približne 400 mg, ihličie 200 mg, petržlenová vňať 185 mg, červená paprika 180 mg, zelená paprika 125 mg, kapusta 87 mg, marhuľa 50 mg, citrón 45 mg a zemiaky 24 mg kyseliny askorbovej.
Súčasné odporúčané denné dávkovanie kyseliny askorbovej sa pohybuje medzi 100-120 mg pre dospelých. (8) Mnoho zdravotných prínosov bolo pripisovaných kyselina askorbovej, vrátane antioxidačných, anti-aterosklerotických, anti-karcinogénnych a imunomodulačných účinkov. (9)
Vitamín C zostáva jedným z najdôležitejších vitamínov pre ľudské zdravie. Jeho pravidelný príjem prostredníctvom stravy alebo suplementácie je kľúčový pre udržanie optimálneho zdravotného stavu a prevenciu rôznych ochorení. (10)
Vedecké zdroje:
1. Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and immune function. Nutrients, 9(11), 1211. 2. Padayatty, S. J., et al. (2003). Vitamin C pharmacokinetics: implications for oral and intravenous use. Annals of internal medicine, 138(10), 795-806. 3. Carpenter, K. J. (2012). The discovery of vitamin C. Annals of Nutrition and Metabolism, 61(3), 259-264. 4. Pullar, J. M., et al. (2017). The roles of vitamin C in skin health. Nutrients, 9(8), 866. 5. Hemilä, H. (2017). Vitamin C and infections. Nutrients, 9(4), 339. 6. Frei, B., et al. (1989). Ascorbic acid protects lipids in human plasma and low-density lipoprotein against oxidative damage. The American journal of clinical nutrition, 54(6), 1113S-1118S. 7. Davey, M. W., et al. (2000). Plant L-ascorbic acid: chemistry, function, metabolism, bioavailability and effects of processing. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(7), 825-860. 8. Institute of Medicine (2000). Dietary Reference Intakes for Vitamin C, Vitamin E, Selenium, and Carotenoids. Washington, DC: The National Academies Press. 9. Chambial, S., et al. (2013). Vitamin C in disease prevention and cure: an overview. Indian Journal of Clinical Biochemistry, 28(4), 314-328. 10. Grosso, G., et al. (2013). Effects of vitamin C on health: a review of evidence. Frontiers in bioscience, 18, 1017-1029.