Vlákninový doplnok na podporu trávenia a uvoľnenie stolice. Čistiace vlákniny pomáhajú dôkladne prečistiť hrubé črevo od nahromadených nečistôt a zároveň prispievajú k prevencii tvorby nových usadenín.
Antiparazitárny prípravok, ktorý obsahuje starostlivo vybrané bylinky a rastliny známe svojimi antiparazitárnymi účinkami. Pomáha odstraňovať črevné parazity a ich vajíčka z hrubého čreva a iných častí tela.
Bylinný čaj na podporu činnosti čriev. Kombinácia 13 špeciálne vybraných rastlín. Podporuje normálnu funkciu čriev a pravidelné vyprázdňovanie. Neobsahuje kofeín.
Jedinečná kombinácia produktov pre komplexné čistenie čriev. Program na očistu čriev Clean Inside® sa skladá z troch produktov, ktoré sme vyvinuli špeciálne na najdôkladnejšie a najprirodzenejšie čistenie hrubého čreva.
Jedinečná kombinácia produktov pre komplexnú detoxikáciu. Program ToxiClean sme vyvinuli tak, aby pri súčasnom užívaní s programom Clean Inside ešte účinnejšie čistil a detoxikoval vnútorné orgány pre zdravý každodenný život.
Bylinný výživový doplnok na podporu detoxikácie a čistenia pečene. Pomáha telu zbaviť sa najnebezpečnejších ťažkých kovov počas detoxikácie krvi, pečene, obličiek a ďalších orgánov.
Kvalitné probiotikum s 50 miliardami živých kultúr a 15 starostlivo vybranými kmeňmi probiotík podporuje činnosť Vášho tráviaceho a imunitného systému.
Širokospektrálny komplex vitamínov a minerálnych látok. Dopĺňa spotrebované živiny vitamínmi a minerálmi, čím podporuje prirodzené detoxikačné procesy organizmu.
Výživový doplnok s vysokým obsahom účinných látok, ktorý poskytuje potravu pre prospešné baktérie nachádzajúce sa v hrubom čreve.
Kombinácia probiotík + prebiotík. Komplexný program na podporu črevnej mikroflóry pre zdravie tráviaceho systému. Denná dávka obsahuje 50 miliárd prospešných probiotických baktérií v 15 rôznych kmienoch, synergicky pôsobiacich s PrEbiotix Ultra, ktorý obsahuje 4 druhy prEbiotických účinných látok, z ktorých jedna je ResistAid®, ocenená viacerými inovačnými cenami.
Jedna kapsula obsahuje 12,5 miliardy prospešných probiotických baktérií, ktoré podporujú zdravú mikroflóru hrubého čreva. Pomáhajú zmierňovať problémy so zápchou a podporujú pravidelnú činnosť tráviaceho traktu. Tým prispievajú k posilneniu imunitného systému a ochrane tráviaceho traktu.
Parasic Junior je antiparazitárny bylinný sirup určený pre deti. Je taký lahodný, že si ho deti budú samy pýtať! Predstavuje ideálne riešenie na to, ako deti zbaviť nepríjemných parazitov.
Prírodné riešenie proti žalúdočným vredom a refluxu. Urýchľuje hojenie vredov v tráviacom trakte. Podporuje regeneráciu črevnej sliznice.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generácia probiotík pre ženy, ktoré obsahujú 7 druhov kmeňov a až 10 miliárd živých baktérií v jednej kapsule. Pomáhajú obnoviť rovnováhu črevnej a vaginálnej mikroflóry.
Swiss Probiotix HerCare® + D-manóza a brusnica – najnovšia generácia ženských probiotík. Prispieva k obnoveniu rovnováhy črevnej a vaginálnej mikroflóry. Vďaka synergickému pôsobeniu D-manózy a extraktu z brusníc zároveň pomáha znižovať výskyt infekcií močových ciest a podporuje ich prirodzenú čistotu.
Doprava zadarmo pri objednávke nad 40 €!
V košíku nie sú žiadne produkty.
Cesnak (Allium sativum) je v každodennom živote často využívaná bylina, ktorá sa predovšetkým v maďarskej kuchyni považuje za základné korenie. Obsahujú ho mnohé jedlá, keďže im dodáva príjemnú chuť. Okrem chuti má však aj liečivé účinky, preto sa teší veľkej obľube aj v tradičnej medicíne. Pozná a používa ho niekoľko rôznych kultúr. Používa sa napr. proti parazitom nielen u nás v Európe, ale aj v Číne, no okrem antiparazitárnych účinkov má aj mnohé iné liečivé účinky.
Hlavnými účinnými látkami cesnaku sú alicín, ajoén a ďalšie zlúčeniny obsahujúce síru, ktorým vďačí za svoju charakteristickú vôňu, zápach. Je pomerne bohatý na minerály ako zinok, fosfor, draslík a horčík a obsahuje vitamíny C, K a B. Zaujímavosťou je, že samotný alicín sa v cesnaku nenachádza, ale jeho zložky aliín a enzým aliináza áno. Pri rozdrvení cesnaku tieto dve látky navzájom reagujú a výsledkom je alicín.
Alicín má dobrý vplyv na zdravie kardiovaskulárneho systému. Znižuje hladinu cholesterolu a riedi krv, čím pomáha predchádzať tvorbe krvných zrazenín. Cesnak znižuje vysoký krvný tlak a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Zvyšuje citlivosť na inzulín, preto môže byť užitočný pri liečbe cukrovky. Chráni steny ciev, čím prispieva k optimálnej cirkulácii a udržiavaniu zdravia kardiovaskulárneho systému.
Cesnak má dobrý vplyv na zdravie pečene, pretože pomáha zmierniť stukovatenie pečene a tí, ktorí pravidelne konzumujú cesnak, znižujú možnosť vzniku stukovatenia pečene.
Je to veľmi dobrý antioxidant, ktorý väzbou voľných radikálov znižuje riziko rakoviny. Používa sa predovšetkým proti rakovine hrubého čreva, rakovine pľúc a rakovine pankreasu. Jeho antioxidačná vlastnosť je tiež veľkou pomocou pri zachovaní mladosti pokožky, pretože voľné radikály – zlúčeniny poškodzujúce bunky – významne prispievajú k degradácii pokožky starnutím.
Dobre pôsobí na zdravie mozgu a nervovej sústavy, pomocou antioxidantov chráni pred demenciou a Alzheimerovou chorobou.
Cesnak má tiež silné antivirotické, baktericídne a fungicídne vlastnosti, vďaka čomu mimoriadne dobre dezinfikuje. Nie náhodou ho vojaci počas prvej svetovej vojny používali na dezinfekciu rán. Pomáha proti prechladnutiu a dokáže ničiť baktériu Helicobacter pylori, ktorá je z veľkej časti zodpovedná za vznik žalúdočných vredov. Pomáha pri detoxikácii, stimuluje prirodzené detoxikačné procesy organizmu a zmierňuje zápaly. Rovnako ako cibuľa, aj cesnak je účinný proti parazitom, na tento účel sa dodnes používa v mnohých krajinách sveta. Okrem toho, že surový cesnak pomáha tráveniu, vyháňa parazity, ktoré môžu žiť v črevách.
Na základe experimentov japonských vedcov pomáha cesnakový extrakt predchádzať rakovine hrubého čreva. Cesnakový extrakt inhibuje tvorbu adenómov v čreve. Adenómy sú malé výrastky, ktoré nemusia byť nevyhnutne malígne, ale môžu sa takými stať. Cesnak brzdil ich rast, čo znamená, že podľa autorov výskumu môže byť účinný aj proti rakovine, teda zhubným nádorom.
Ďalšie výskumy dokazujú antiparazitárne účinky cesnaku. Švajčiarski vedci testovali účinky cesnaku na rôzne plesne a črevné parazity a zistili, že ich úspešne zabíja. Dospeli k záveru, že zlúčeniny síry v cesnaku bránia normálnemu priebehu biochemických procesov u parazitov, a tak spôsobujú ich smrť.
Veľkou výhodou cesnaku je, že je vhodný nielen na liečbu viacerých problémov, ale má aj veľmi široké využitie. Dá sa použiť ako prísada do mnohých jedál (napr. teplých), takže ide o pomerne ľahko dostupnú liečivú rastlinu.
Obsah vitamínu C prispieva k optimálnemu fungovaniu imunitného systému, čo z neho v spojení s jeho antimikrobiálnymi účinkami robí dobrý liek, či už ide o prechladnutie alebo liečbu bakteriálnych, či vírusových infekcií.
Možno ho konzumovať preventívne na ochranu srdcovo-cievneho systému, no treba naň myslieť aj pri vysokom cholesterole a krvnom tlaku. Pôsobí na riedenie krvi, takže pomáha predchádzať trombóze. Jeho antioxidanty znižujú možnosť vzniku rakoviny a chránia pokožku pred starnutím. Poskytuje tiež ochranu pred Alzheimerovou chorobou a demenciou, ochranu pred ochoreniami mozgu a nervového systému.
Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a znižuje bolesti hlavy. Dezinfikuje, zmierňuje zápaly a pôsobí detoxikačne, pomáha proti stukovateniu pečene.
Má dobrý vplyv na trávenie a pomáha pri vyháňaní parazitov žijúcich v tele.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3644425/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16484573/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6023319/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S209050681100128X
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1828051X.2019.1593058
Apitz-Castro R, Badimon JJ, Badimon L: A garlic derivative, ajoene, inhibits platelet deposition on severely damaged vessel wall in an in vivo porcine experimental model. Thromb Res, 75:243-249, 1994.
Dirsch, A. K. Kiemer, H. Wagner, and A. M. Vollmar, “Effect of allicin and ajoene, two compounds of garlic, on inducible nitric oxide synthase,” Atherosclerosis, vol. 139, no. 2, pp. 333–339, 1998.
Woodward PW: Garlic and Friends: The History, Growth and Use of Edible Alliums. Hyland House, Melbourne, Australia, 2-22, 1996.
Iciek, I. Kwiecień, and L. Włodek, “Biological properties of garlic and garlic-derived organosulfur compounds,” Environmental and Molecular Mutagenesis, vol. 50, no. 3, pp. 247–265, 2009.
Borek C: Antioxidant health effect of aged garlic extract. J Nutr, 131:1010S-1015S, 2001.
Warshafsky S, Kamer RS, Sivak SL: Effect of garlic on total serum cholesterol, A meta-analysis. Ann Intern Med, 119:599-605, 1993.
Ariga and T. Seki, “Antithrombotic and anticancer effects of garlic-derived sulfur compounds: a review,” BioFactors, vol. 26, no. 2, pp. 93–103, 2006.
Hodge, S. Hodge, and P. Han, “Allium sativum (garlic) suppresses leukocyte inflammatory cytokine production in vitro: potential therapeutic use in the treatment of inflammatory bowel disease,” Cytometry, vol. 48, no. 4, pp. 209–215, 2002
Yu-Yan Yeh, Liu L: Cholesterol lowering effect of garlic extracts and organosulfur compounds: Human and animal studies. J Nutr, 131:989S-993S, 2001.
Kyo, N. Uda, S. Kasuga, and Y. Itakura, “Immunomodulatory effects of aged garlic extract,” Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1075s–1079s, 2001.
Chandrashekar and Y. P. Venkatesh, “Identification of the protein components displaying immunomodulatory activity in aged garlic extract,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 124, no. 3, pp. 384–390, 2009.
Qidwai W, Qureshi R, Hasan SN, Azam SI: Effect of dietary garlic (Allium Sativum) on the blood pressure in humans – a pilot study. J Pak Med Assoc, 50(6):204-207, 2000.
Ide and B. H. S. Lau, “Garlic compounds minimize intracellular oxidative stress and inhibit nuclear factor-κB activation,” Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1020S–1026S, 2001.
Imai J, Ide N, Nagae S, Moriguchi T, Matsuura H, Itakura Y: Antioxidant and radical scavenging effects of aged garlic extract and its constituents. Planta Med, 60:417-420, 1994.
Breithaupt-Grogler K, Ling M, Boudoulas H, Belz GG: Protective effect of chronic garlic intake on elastic properties of aorta in the elderly. Circulation, 96:2649-2655, 1997.
Keophiphath, F. Priem, I. Jacquemond-Collet, K. Clément, and D. Lacasa, “1,2-vinyldithiin from garlic inhibits differentiation and inflammation of human preadipocytes,” Journal of Nutrition, vol. 139, no. 11, pp. 2055–2060, 2009.